Vandringsresor   Dolomiterna   Elba   Amalfi   Mallorca   Om vandringarna   Bussarna & Flyg   Anmälan
Leidex Resor   Vandringsresor   Skidresor   Kontakta oss

Mallorca, SpanienMallorca, Spanien

Mallorca, Spanien

Avg 23/9
Pris: 10495:-
(8 dagar)

Mallorca har ett härligt klimat och är en av de vackraste öarna i Medelhavet. Ön har bördiga jordbruksbygder, bergstrakter med upp till 1443 meter höga toppar, klippkuster, långa badstränder, ensliga bergsbyar, kloster, slott och trädgårdar från morisk tid och inte minst den trevliga storstaden Palma. Vandringarna har vuxit till en stor attraktion och rutterna följer gamla handelsvägar och pilgrimsleder. Många av dem var mer eller mindre överväxta och glömda tills för omkring 10 år sedan. Numera är många av lederna uppsnyggade och väl utmärkta och många engelsktalande guider ställer upp och visar vägen.

Under vår vistelse på ön kommer vi att ha fyra vandringsdagar och utgå från den lilla orten Port de Soller  som ligger i en av Mallorcas rundade bukter och där man finner fina stränder och en härlig promenad med mysiga uteserveringar. Vanligtvis går vi 8-13 kilometer som omfattar 5-6 timmar.

Den femte dagen så gör vi en annorlunda tågutflykt i något som liknar en spårvagn. Turen startar nere i Port de Soller och går en rutt uppe i bergen till Soller där vi kan göra en något kortare vandring. Det kan vara skönt att få vila någon dag efter ansträngande vandring.

Den sjätte dagen kan det vara intressant att få besöka huvudstaden Palma, som erbjuder många gamla fina kulturella byggnader. Och även se vad som erbjuds i shoppingväg. Vill man hellre vandra så finns det fina möjligheter även denna dag.

Vi flyger från Landvetter till Palma. Mellanlandning kan ske.LEIDEX RESOR   SJÖLIDEN   523 98 HÖKERUM   TEL: 0321-523 01, 070-345 23 01   FAX: 0321-523 14