Vandringsresor   Dolomiterna   Elba   Amalfi   Mallorca   Om vandringarna   Bussarna & Flyg   Anmälan
Leidex Resor   Vandringsresor   Skidresor   Kontakta oss

Amalfikusten, Sicilien & MadeiraAmalfikusten, Sicilien & Madeira

2 utflykter till ön Capri och Pompeji – Vesuvius ingår

Amalfikusten med Capri, Pompeji, och Vesuvius, Sicilien och Madiera

Amalfikusten ligger några få mil söder om Neapel och kusten har bergsformationer som är mycket branta ner mot havet. Många småhus hänger här på bergssluttningarna, bokstavligt talat. Den mest spektakulära vandringen ”Gudarnas stig” följer kusten på ca 600 m.ö.h. och utsikten ut över havet är obeskrivlig. Man får vara beredd på att gå i många trappor när man besöker denna kuststräcka. Orkar man ej av höjdskillnaderna så kan man bara njuta av härlig miljö i småbyarna och vid stränderna.

Minori är byn där vi bor under vistelsen. Detta är en av grannbyarna till den mera kända byn Amalfi, som bl.a har en mäktig och rymlig katedral.

Minori ligger vid havet och har en egen liten sandstrand. Här finns ett flertal hotell, pensioner, barer och restauranger samt några få affärer. Här bor vi mycket bekvämt bara 200 meter från badet.

Avg 21/10
Pris: 10495:-
8-dagarstur med 4 vandringsdagar

Hotell St. Lucia i Minori 3 stjärnigt


www.hotelsantalucia.it
Byn har ett mindre antal hotell, barer, restauranger och några få butiker. Vill man shoppa lite mera så gäller Amalfi som är grannby och har ett större affärsutbud. Vårt hotell har trevliga rum med WC/dusch, TV, fön m.m. Trevlig bar och restaurang där vi äter frukost och middag.

Detta hotell är mycket omtyckt med bra service och god mat. Vi bor i bekväma rum med WC/bad, TV, hårtork m.m. Här finns en trevlig restaurang där vi äter frukost och middag, samt bar där vi kan avsluta dagen.

Fyra vandringsdagar med varierande längder eftersom kuststräckan är mycket brant.

Heldag på ön Capri.
Dagen är en av höjpunkterna på resan. Vi åker båt från Minori eller Amalfi utefter kusten till ön Capri där vi vistas under dagen. Här kan vi göra en kortare vandring och besöka Blå grottan, några fort, en fyr m.m. Möjlighet finns att ta ett härligt bad. Många olika restauranger samt barer finns på ön.

Utflykt till Pompeji och Vesuvius.
Pompeji som varit gömd och glömd av laven från Vesuvius, är idag ett mycket intressant besöksmål i Italien. Vi får sakkunnig guidning och vi får lyssna till mycket fakta om hur folket levde i denna stad före år 79 f Kr. när staden försvann i Vesuvius aska. Efter guidningen besöker vi också vulkanen Vesuvius.

Vi flyger från Landvetter till Neapel eller Rom med busstransfer. Mellanlandning kan ske.
LEIDEX RESOR   SJÖLIDEN   523 98 HÖKERUM   TEL: 0321-523 01, 070-345 23 01   FAX: 0321-523 14