Vandringsresor   Dolomiterna   Elba   Ligurien   Om vandringarna   Bussarna & Flyg   Anmälan
Leidex Resor   Vandringsresor   Skidresor   Kontakta oss

Amalfikusten med Capri, Pompeji och VesuviusAmalfikusten med Capri, Pompeji och Vesuvius

8 dagars turer med vandring 4 dagar och 2 utflyktsdagar. Avg. 21/10

Amalfikusten med Capri, Pompeji, och Vesuvius

Vandra utefter Amalfikusten, några få mil söder om Neapel. Kuststräckan räknas till de mest spektakulära i Italien och några avsnitt är extra branta. Höjdpunkten av vandringar är den som kallas "Gudarnas stig", där man följer en gångväg på nära 700 m.ö.h med oändlig utsikt. Vi väljer nu att bo nära kusten i byn Minori nära Amalfi. Här bor vi ca 200 m från vattnet och kan ta oss ett dopp när det passar. Grannbyn Amalfi är en av de mest intressanta byarna på denna kuststräcka och har bl.a en sevärd, stor kyrka. Båtutflykten till ön Capri ingår också i priset. Denna dag blir vandringarna något kortare och ute på ön ges möjlighet att se Blå Grottan, några fort, en fyr samt fina badmöjligheter. Dagstur 2 sker till den berömda, arkeologiska byn Pompeji, som har varit begravd sedan 79 f.Kr. av vulkanen Vesuvius. Den har ju på senare tid grävts fram och är en av de stora attraktionerna i området nära Neapel. Vi får först en intressant guidning bland utgrävningarna och senare på dagen gör vi ett besök vid Vesuvius krater. Här puttrar det dygnet runt från en mindre öppning i jordskorpan.

Hotell St. Lucia i Minori 3 stjärnigt


www.hotelsantalucia.it
Byn har ett mindre antal hotell, barer, restauranger och några få butiker. Vill man shoppa lite mera så gäller Amalfi som är grannby och har ett större affärsutbud. Vårt hotell har trevliga rum med WC/dusch, TV, fön m.m. Trevlig bar och restaurang där vi äter frukost och middag.

PRIS: 11 495:-    Enkelrumstillägg; 1500:-
Priset omfattar flygresa Landvetter - Rom eller Neapel med transfer ToR (mellanlandning kan ske). Transfer till vandringar, båtutflykter till Capri, guidade vandringsturer, heldagstur med guidning och inträden i Pompeji och Vesuvius, 7 nätter med halvpension på hotell St. Lucia, reseledares tjänster.
LEIDEX RESOR   SJÖLIDEN   523 98 HÖKERUM   TEL: 070-345 23 01