Vandringsresor   Dolomiterna   Elba   Ligurien   Om vandringarna   Bussarna & Flyg   Anmälan
Leidex Resor   Vandringsresor   Skidresor   Oberammergau   Kontakta oss

BLOMSTERRIVIERAN, ALASSIO I LIGURIEN

Avg. 29/9  8dagar  Pris: 9995:-  5 vandringsdagar + AFZELIUSDAG

Vi flyger från Landvetter till Bergamo, nära Milano T o R, och har sedan några timmars transfer.

Följ med till Italiens solsäkra riviera. Vi vandrar på gamla romerska vägar mellan Alassio och Alberga
Vi besöker Colla Michere där Thor Heyerdahl ligger begraven på en underbar plats med utsikt över hela Alassiobukten och den 5km långa stranden.
En dag tar vi oss till den medeltida borgen Zuccarello. Där står tiden stilla och medeltiden känns nära. Därifrån går vi till Castelvecchio, byn där Björn Afzelius bodde under många år. Vi sjunger hans och andras sånger på bykrogen. Vi avslutar dagen med en vinprovning i dess närhet.
I bergsbyn Valloria (googla gärna) går vi på konstrunda och avslutar med olivoljeprovning. Om tiden räcker så avslutar vi med kastanjer och mogna fikon.

ALASSIO; är en mycket tilldragande stad där engelsmännen funnit sig väl hemma sedan många år. Centralt i staden finns en lång mur, Muretto di Alassio, som dryga 1000 kändisar fått fästa keramikplattor på, med sina namn inristade.
En lång kuststräcka med mängder av barer, restauranger och shoppingmöjligheter erbjuds. Eftersom vårt hotell ligger endast 100m från stranden är det bäddat för härliga bad och njutbara kvällar. Trängseln är liten på beachen så fort vi kommer in i början av oktober, men ändå 22-24 grader i vattnet.

Hotell Dei Fiori 3 stjärnigt


Pris; 9995:- i 2-bädd
Hotellet erbjuder mycket modern inredning av senaste årgång. Vi har bara ett stenkast ner till en härlig beach där ett svalkande bad får avsluta en svettig vandring.
Moderna rum med WC/bad, TV, fön m.m. Hotellet erbjuder frukostbuffé med både kalla och varma rätter. Middagar med omfattande salladsbuffé och en mängd förrätter, samt 3-rätters. Underhållning ett par kvällar under veckan.

LEIDEX RESOR   SJÖLIDEN   523 98 HÖKERUM   TEL: 070-345 23 01