Vandringsresor   Dolomiterna   Tyrolen   Elba   Amalfi   Mallorca   Om vandringarna   Bussarna & Flyg   Anmälan
Leidex Resor   Vandringsresor   Skidresor   Kontakta oss

Italien, DolomiternaFassadalen, Pozza Di Fassa

Livigno

Ca 1900 m.ö.h.
Den lilla berömda skidorten, på gränsen till Schweiz var en gång förvaringsplats för kriminella. Eftersom byn har varit mycket isolerad innan nya vägar och tunnlar byggdes så var det mycket svårt att fly härifrån.

Av denna anledning så har byn fått sin Tax-free status. Här tankar man bilen billigt och handlar alkohol, klockor, elektronik m.m. till låga priser. Vissa begränsningar finns för alla inköp. Det lär finnas över 300 små butiker i denna långsträckta by. Många gamla lador och ladugårdar har byggts om till restauranger och butiker vilket gör miljön extra mysig.

Läget i byn är förträffligt för vandring, mountainbike-cykling. Åt alla håll finns gång- och cykelleder.

Avg 8/7
Pris: 6995:-
(9 dagar)

Hotell Paré 3 stjärnigt


www.hotel-pare.it

Hotellet ligger ca 10 minuters promenad från centrum. Byns långsträckta huvudgata är dryga 4 km lång och här finner man alla de Tax-free butiker som finns i byn. Här kan man verkligen tala om ett eldorado av olika butiker för den som älskar att vandra kombinerat med shopping.

Boendet är bekvämt med WC/bad, TV, hårtork WiFi m.m. I nedre planet finns relax med bastu och pool.

Utflykt: Den berömda tågrutten från St. Moritz i närliggande Schweiz till Tirano i Italien. En tågtur som erbjuder enorma vyer över snöklädda alptoppar. Mängder av broar och tunnlar avlöser varandra.
Turen tar större delen av dagen. Pris 300:- + tågbiljett

LEIDEX RESOR   SJÖLIDEN   523 98 HÖKERUM   TEL: 0321-523 01, 070-345 23 01   FAX: 0321-523 14