Skidresor   Södra Dolomiterna   Aostadalen   Resans pris   Liftkortspriser
Leidex Resor   Vandringsresor   Skidresor   Kontakta oss

Canazei / Alba

ca 1400-1500 m.ö.h

Canazei med dess förlängning Alba, ligger längst in i Fassadalen. Här delar sig vägen i tre grenar över olika pass på dryga 2000 m. Byn är startpunkten för många som åker Sellaronda, en oförglömlig skidsafarirunda över 4 pass och förbi 5 byar. Canazei är den dyraste av orterna i Fassadalen under högsäsong. De har även gynnsamma priser i slutet av säsongen.

Hotell Cristallo

 3+ stjärnigt
www.hotelcristallo.net
Avg 23/3 (7 skiddagar) - Pris 7.795:-
Ligger ca 200 m från centrum i Canazei. Hotellet erbjuder generösa utrymmen i bar och restaurang. även fina utrymmen för barn en trappa ner. Hotellet byggde en härlig relax med bubbel och bastu för ett par år sedan som ingår. Bekväma rum med WC/bad, TV m.m. och många med balkong.

ALBA ligger ca 1 km från Canazei. Här finns även möjlighet att boka in sig till rimliga priser under slutet av säsongen. Alba ståtar med Fassadalens ishall, där uttagningsmatcher till VM har spelats. Från Alba kan man sedan ett antal år tillbaka, även ta sig på skidor till Pozza via kabinen Ciampac.

Hotel Villa Adria

 3 stjärnigt
www.albergoadria.com
Avg 9/2 (7 skiddagar) - Pris 7.795:-
Ligger i centrum av Alba med skidbussen utanför husknuten. Härifrån går man lätt till den nya liften Ciampac, där man kan åka åt två håll. Hotellet som renoverats i omgångar har småmysiga utrymmen med relax i källaren med bastu och ångbad. Moderna rum med WC/bad, TV m.m. Många med balkong. Eftersom Villa Adria har lagt ner middagsserveringen, avnjuter vi middagarna på grannhotellet Alpino Cavalletto och restaurang Tobia de Zeli.

Hotel Al Cavalletto

 3 stjärnigt
www.alpinoalcavalletto.it
Avg 16/3 (7 skiddagar) - Pris 7.795:-
är grannhotell med Villa Adria mitt i Alba och har skidbusshållplats precis utanför huset. Härifrån går man också ca 300 m till liftarna, för att nå backarna till Sellaronda och Ciampac. Mycket påkostat hotell med härlig relax, bubbel och bastu. Bekväma rum med det som krävs. Inbjudande bar och restaurang. Trevlig personal.

LEIDEX RESOR   SJÖLIDEN   523 98 HÖKERUM   TEL: 070-345 23 01