Skidresor   Södra Dolomiterna   Norra Dolomiterna   Om Dolomiterna   Resans pris   Liftkortspriser
Leidex Resor   Vandringsresor   Skidresor   Kontakta oss

Res till världens största skidområde – 2017

Dolomiterna med Leidex

120 mil fantastiska pister och 450 liftar
Avgångar v.7 – v.15
Alparrangör sedan 1978

Nyss försvann den korta sommaren och då far tankarna genast till de härliga vinterveckorna i Alperna. De soliga skidpisterna i Dolomiterna gör oftast livet lättare och ljusare under vinterhalvåret. Området kan skryta med ca 280 solskensdagar per år vilket för oss i kalla Norden låter som en lögn. Hela tiden planeras och byggs nya liftar och nerfarter vilket medför allt större sammanlänkade system utan att vara beroende av bussar.

Under vintern 2016 öppnades en ny kabinbana i Alba vilket kortar köerna i Canazei och länkar ihop Fassabyarna med Sella Ronda. Tyvärr stänger Superdolomitiområdet innan den sena påsken under 2017 och då väljer vi istället Passo Tonale (1884 m.ö.h) och Madonna di Campiglio (1524 m.ö.h).

DOLOMITERNA är en stor del av Alperna i norra Italien. Här har berget stigit upp ur havet och på många platser kan man se fossiler som simmat i havet, numera insprängda i berget. Berggrunden är numera mycket mjuk och har lätt för att vittra sönder. Därav har området fått sina säregna, sylvassa toppar som gör dess landskap så fantastiskt vacker.

BOENDE: Alla våra hotell har rum med WC, bad, TV, telefon. Många har dessutom balkong, kassaskåp och hårfön. Storleken på rummen kan variera från hotell till hotell.

Relaxavdelning med bastu, ångbad, bubbelbad, inomhuspool förekommer också i någon form på de flesta hotellen. Mindre fitnessrum med träningsredskap kan också förekomma. Oftast brukar bastu och ångbad ingå i priset medan vissa kan ta extra betalt för bubbelbad, poolbad och solarium.
LEIDEX RESOR   SJÖLIDEN   523 98 HÖKERUM   TEL: 0321-523 01, 070-345 23 01   FAX: 0321-523 14